-the CEO-

My photo
Love myself. Half unique half blur so I am limited not weird.

Tuesday, October 4, 2011

Fakta 2

I've read this yesterday and i would like to share it here.
I've edit it. Suka hati lah kan my blog.

Before & After.


Lovey-dovey moment
8weeks: I love you. Love you so much.
8months: Of course, I love you.
8years: Yup, If i don't love you why I'm marrying you?
18 years: Buang tabiat apa you ni? Talk nonsense.

When someone call you
8weeks: Baby, your phone is ringing!
8months: Eh, ada call!
8years: Woii, phone ringing tu angkatlah!!!
18years: Bunyi telefon you ni memekak tahu?!!!

New clothes
8weeks: OMG!!! You are so beautiful like pewincess leww.
8months: Beli baju baru lagi? Baju lama you kan banyak belum habis pakai lagi kan?
8years: Dah berapa ribu habis beli baju tu? Membazir.
18years: Dah buang tabiat ke pakai baju lama ni? Bukan muda lagi.

Before sweet dream
8weeks: Gud nite dear, sweet dreams. Muahhx!
8months: Ha tido la dah malam ni. Nite.
8years: Tolong matikan lampu tu, silau lah.
18years: Sana sikit. Tidur kalau tak mengepit tak boleh ke?

Anniversary gift
8weeks: Darling, I hope you like this ring.
8months: I bought you a painting. Sesuai dengan suasana ruang tengah.
8years: Nah ambil duit ni, you belilah sendiri what you want.
18years: Dah tua-tua pun nak beli hadiah ke? Macam budak-budak.

Holiday/ Vacation
8weeks: What if we go for a holiday at Italy or London?
8months: We go to Bukit Bintang la. Tak payah booked flight.
8years: Jalan-jalan? Duduk rumah tak boleh ke? Buang duit je.
18years: MALAS leww iteww nak jalan-jalan. Hari-hari pergi kerja kan dah jalan.


Orang cakap lelaki lepas couple lama or lepas kahwin mesti berubah. Tak macam mula-mula nak ngorat or bercinta. Kalau dulu sayang sekarang Hoii! Kalau dulu sanggup teman pergi makan sekarang 'you tahu drive kan? you yang lapa kan? you makan la sendiri.' Klaka juga bila baca or dengar cerita bout this. Sebenarnya lelaki ke perempuan ke sama saja (tapi lelaki most obvious la).

Al-maklum la benda baru, wangi lagi jaga bagai nak gila la kan. Bak kata pepatah Melayu 'bagai menatang minyak yang penuh'. Dok dating x hengat siang malam macam hidup dua orang je. Hahaha. Ada member aku cakap masa mula-mula takkan la nak tunjuk our true colour kan haruslah berlakon sikit. Macam datang jumpa bakal mak mertua kena la control handsome (lelaki) or ayu (perempuan), cakap pun sopan je. Gelak pun 'hikhik' sambil tutup mulut or sengeh je padahal sebenarnya ketawa macam orang gila, satu kampung dengar.

Aku ada baca beberapa article kat internet ni. Blog terutamanya.
Here some points why men turn to ewww not romantic after married or after long relationship:

a) Mereka telah memiliki perempuan itu.

When a man likes a girl, he will do anything to attract her attention. Dari sekecil-kecil usaha like accompany her to wherever she wants, send romantic message or poem yang diciplak dari internet (tumblr, romanticquotes, twitter etc.), sing a song + playing guitar/ paino/ biola/ organ and etc to her. Orang sekeliling cakap apa pun tak peduli dah. Malangnyer aku tak pernah dapat macam ni. Apa la nasib aku. Ha one more thing, bagi a bouquet of roses. Kalau dah terlebih excited siap dengan vase lagi tu. Ambik! Hahaha. Lelaki akan suka pada perempuan yang susah nak ngorat, apa ye ayat yang biasa dorg cakap 'kalau senang sangat tak thrill, makin jual mahal makin aummm' Whatever la mulut manis. Setelah berkahwin 'thrill' mengorat akan bertukar menjadi 'thrill' nak bagi makan minum and keperluan asas to family. Beside, they know they already in comfort zone which is perempuan tu dah jadi milik mereka so x perlu risau.

b) Verangan dapat lelaki macam dalam filem

Biasalah perempuan bila menonton movies Ashton Kutcher or drama petang-petang yang hero tu Aaron Aziz mula lah verangan. Nak cari lelaki macam tu dalam our reality life memang bukan mudah. Aaron Aziz pun bukan la romantik sangat macam dalam drama tu. Lakonan je. Yang lelaki sibuk dok perasan dia tu Aaron Aziz. Eyh?? *YOU betul x? hehe. So moral of the story is jangan membandingkan reality with life in films/ dramaS itu akan membuat kita (ladies) frustrated. Masa mula-mula boleh la 'he' layan awak lama-lama naik hangen juga mamat tu. X ada masa la nak dok masak-masak bagai. Kalau perempuan tu hangen ingat laki nak ke tadah je muka kena maki kena baling bantal. Mengamuk sakan ada lah.

c) Takut bosan


Mereka (lelaki) kata tak kan la sepenuh masa nak romantik, nak jiwang, nak jadi mamat bunga, nak bersyair berpuisi bagai. Macam gay boy pun ada. Ego mereka harus jaga juga. Kena kutuk dengan member-member kang jatuh kejantanan mereka. Ada yang ngumpat kena ilmu hitam pulak kang. So better once in a blue moon. *For me too. Baru fresh kan. Gaduh-gaduh, maki-maki sikit then baru la pujuk dengan romantik. Terasa muda kembali. Tak gitu? Mereka (lelaki) juga kata takut perempuan tu bosan. Kang sume dah tahu x best la. Clishe bak kata orang dalam Tv. Yedak? Dah nak dekat birthday ni mesti si buah hati buat surprise party for me. Mesti dia bagi bunga orkid 1 pasu then bawak makan kat kedai mamak Vanggey. Main lumba-lumba basikal fixie kiteww kat taman belakang umah. Contoh la. So ewww!!! X best!

d) Salah perempuan


What the fish la kan salah perempuan. Haih! Katanyer perempuan lepas kahwin especially yang dah melahirkan anak kalau tak pandai jaga badan confirm alignment lari. Dulu macam Taylor Swift, Nasha Aziz, etc. dah lepas deliver awat jadi macam Bob Kuman, Adibah Noor or Elly. Kenal x siapa Elly? Elly is elephant. Jahat kan laki. Amboi time dulu nak kat kiteww tak kisah, kentut pun wangi. Tak mandi pagi sebab bangun lambat nak keluar dating pun kata seharum perfume Paris Hilton. Lepas dapat baby kata elephant la bau belacan la. Katenyer lagi dulu lembut je, sopan santun je macam perempuan melayu terakhir lepas kahwin tak ingat birthday dia pun dia mengamuk macam lion. *Dia is perempuan. So ladies, lepas kahwin ke before ke semua kena jaga. Jangan dulu bau perfume sekarang bau belacan. Lari la laki. Hahaha. Susah layan laki ni, dia dok bau minyak petrol, mate sepet, rambut macam berus periuk perempuan tak kisah pun. Kalau memekak katenyer x terima seadanya la, x bersyukur la. Ada je alasan. Haish! Sebagai contoh je. *wink2.

Thats all for this entry. Till then.

No comments:

Post a Comment