-the CEO-

My photo
Love myself. Half unique half blur so I am limited not weird.

Friday, June 24, 2011

Kisah dongeng.

Saya orang aman,
Saya bukan orang jahat,
Saya benci perang,
Saya rela bersahabat.

Sambil pandang ke siling.
Hati berkata-kata.
'macam mana hidup dalam perang?'.
Minta dijauhkan.

Seperti biasa jadi guru part time.
Penat mengajar tapi muridnya relax aje.
Haih! Teringat zaman sekolah dulu-dulu.
Kan best kalau sekolah lagi tak perlu fikir banyak.
Enjoy gelak, enjoy ponteng sekolah, tak ada masalah.
Tipulah tak ada masalah tapi alaa budak-budak masalah apa sangat la.

Lepas sekolah masuk universiti.
Belajar-belajar tak ingat nak fikir masa depan.
Lebih tepat lagi malas fikir sebab bajet diri kecik lagi.
Ikut je apa orang suap kat mulut ni.
Haishh sekarang merasa la akibatnya.

Banyak peristiwa berlaku.
Memori indah, memori duka silih berganti mewarnai hidup.
Semakin besar semakin padat hidup ni, mungkin susah nak enjoy macam dulu-dulu.
Tiba-tiba teringat.........
Jeng..jeng..jeng.. *sound stupid!

Engkau..Aku..Kami..
Sama-sama bergelak tawa. Sama-sama berjalan-jalan.
Sama-sama buat benda bodoh. Sama-sama gossip.
Sama-sama merajuk. Sama-sama berkongsi cerita.
Ahhh itu dulu!!!

Tiada lagi tari-menari,
Tiada lagi ketawa tak ingat hari,
Kini hanya engkau dan dia, tiada lagi engkau dan kami,
Mungkin masa dan keadaan membuat kita menjauhi,
Mungkin kita sama-sama terasa hati,
Atas sebab yang tak pasti,
Tak faham, kenapa perlu bersembunyi?,
Seolah-olah membina tembok besi.

Teringat waktu engkau, aku, kami melihat terbitnya mentari,
Waktu gembira bertukar-tukar cerita hingga dinihari,
Aku buat muka, engkau mula menyendiri,
Orang cakap kita semua gila buat orang benci,
Sebenarnya mereka iri hati,
Iri hati dengan persahabatan ini.

Tapi kini ianya hanya memori.,
Berharap akan bertemu lagi.
Mesti kita cakap " Lama x jumpa, apa cerita?'.

*** Offering your beautiful painting to a blind man is the same thing with feeling being unnoticed by the person you care. Is it? =)

***Lepas ni nak jadi cikgu sastera pulak. Ok tipu! Damn!

2 comments:

  1. k.kin......sampai hati k.kin melupakan k.sha. :(

    ReplyDelete
  2. sampai hati. mana ada lupa lah. k.sha kan bz keje. x baik taw ckp mcm tu.

    ReplyDelete