-the CEO-

My photo
Love myself. Half unique half blur so I am limited not weird.

Friday, December 23, 2011

-Hari sebelum krismas-


Hari-hari hujan. Sejuk. Tido on kipas no1. Kalau ada kekuatan no2. Kalau nak feeling pergi toilet setiap 5mimit on no3. Remote dulu x pernah ada sebelah bantal, sekarang dah pandai letak sebelah bantal. Takut sejuk, senang nak adjust. Ada kala off terus sampai ke pagi.

Selama ni tidur, badan merengek2 suruh on kipas no 3 xpun no4. Gila kental. Ada kalanya kalau panas sangat on kipas bersama dengan aircond bersuhu 16 darjah celcius. Pagi-pagi ayah masuk bilik off aircond, slow kn kipas. Nasib x berasap. Hahaha.

Malas tidur dengan adik2. Tidur sorang. Senang. Tapi bila malam, datang insomnia aku memang gila. Pusing katil 360 darjah pun susah tidur. Nak call sape semua nak tido esok keje. Kadang2 datang selfish aku call juga. Lepas berzikir sikit-sikit baru boleh tido. *bajet, rolling eyes. ngeh3.

Petang-petang minum milo panas cecah biskut ping-pong memang lazat.

Tak lama lagi krismas. Semua orang dah amik cuti sampai krismas. Tol pun ada diskaun bagi meringankan beban pengguna jalan raya. Eyh macam tak ada kaitan je. Malas nak backspace or delete. Abaikan je. Apa yang aku suka masa krismas ni bukan lah ayam belanda mahupun pokok krismas tapi sales + year end sales. Memang superb. Cerita-cerita kat tv pun memang sedap dilayan seisi keluarga. Diselitkan sekali dengan cerita cartoon. Memang menjadi kegemaran. Tak macam cerita-cerita time Raya Aidilfitri. Hahaha.


***sejak cuti ni ibu suka layan cite Cut Amirah. 3.00pm mesti dah terpacak depan tv sambil remote tekan 105, astro prima.

***terima kasih kamoo. (^_~)

No comments:

Post a Comment